-
۱۲۴۹
آسیبهای اجتماعی ـ اقتصادی به آن دسته از آسیبهایی گفته میشود که با وجود آنها پایههای اصلی نظام اداری ـ مالی یک کشور به خطر افتاده و باعث نابودی بُعد سرمایهای جامعه میشود.
مهمترین آسیبهای اقتصادی فضای مجازی عبارتاند از:
1-از بین بردنِ فرصتهای بزرگِ شغلی جوانان ایرانی
استفاده از محصولات گوناگون غربی و شرقی مرتبط با محیط مجازی، منجر به از دست رفتن فرصتهای بزرگ شغلی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور شده و موجب اشتغالزایی برای دشمنان اسلام و مسلمین شده است. درحالیکه کشورهای مختلف با بومیسازی فناوری اطلاعات و ارتباطات، علاوه بر تقویت اقتصادی خود، فرصتهای بزرگ شغلی را برای مردمشان ایجاد کردهاند، در ایران به دلیل رهاسازی سیاستهای کلی نظام و اجرایی سازی فرامین نهادهای بینالمللی، دانشجویان علوم کامپیوتری، چندین سال است که جزو بیکارترین دانشجویان ایران محسوب میشوند.[1]
2-افزایش هزینههای کاذب خانواده، اجتماع و کشور
خرید تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری غیرضروری، هزینههای فراوانی را بر دوش خانوادهها تحمیل کرده است. بسیاری از خانوادهها تا 10 سال پیش، هزینهای در سبد مصرفی خود برای فضای مجازی نداشتند، امروزه یکی از دغدغههای آنان خرید گوشیهای جدید (خصوصاً پرچمدار)، دستگاههای بازی، اینترنت و ... شده است. بررسیها نشان میدهد بسیاری از این هزینهها، بیهوده بوده و تأمین برخی ابزارهای محیط مجازی، جزو نیازهای واقعی و احتیاجات ضروری خانوادهها نبوده است.
در بعد کلان، این هزینه کاذب کشور را به خود گرفتار میکند. از آنجائیکه افزایش هزینهها به مرور زمان اتفاق می افتد، حساسیتهای بسیار کمی را بر میانگیزد.
3-ایجاد زمینه مناسب برای تخلفات اقتصادی
گمنامی در محیط مجازی از یکسو و حضور در سرویسهای رمزنگاریشده دشمنان، خصوصاً شبکههای اجتماعی و رمزارزها، زمینه بروز تخلفات اقتصادی فراوانی را مهیا کرده است. برخی از مهمترین تخلفات رایج اقتصادی در فضای مجازی عبارت است از:
- قاچاق ارز و کالا؛
- تسهیل پولشویی در سطح گسترده؛
- ایجاد زمینه برای فرار مالیاتی؛
- فراهم مکردنِ فرصت جعلِ هویت برای سرقتهای اینترنتی (فیشینگ)؛
- تسهیل کمک مالی به فرقههای انحرافی از داخل و خارج از کشور؛
- گسترش کلاهبرداری اینترنتی.
لازم به ذکر استف مطابق آمار، جرائم اقتصادی فضای مجازی با گسترش سرویسهای غیربومی، هر ساله افزایش معناداری داشته است.
4- خروج گسترده ارز
باوجود مشکلات اقتصادی فراوان در کشور، همچنان شاهد رشد روزافزون استفاده از فضای مجازی متعلق به دشمنان و خروج گسترده ارز بابت بهرهمندی از این محیط هستیم. خرید پهنای باند، سختافزار و نرمافزارهای زیرساخت، تجهیزات بازی، خریدهای درون بازی مثل خرید جِم در بازی کلَش آو کلَنز، گوشی، تبلت، لپتاپ و ...، روزانه حجم قابلتوجهی از ارز را از کشور خارج میکند. درحالیکه کشورهایی مانند چین، با مدیریت صحیح فضای مجازی، آن را تبدیل به بستر افزایش تولید ملی و اقتدار اقتصادی خود کردهاند، به دلیل عدم اجرای فرامین مقام معظم رهبری، ایران، جزو کشورهای عقبافتاده در این عرصه محسوب شده و به یک واردکننده صرف تبدیلشدهایم.
5-تأمین منافع مالی یهود و صهیونیست
در حال حاضر، به دلیل تسلط صهیونیزم بینالملل بر فضای مجازی، منافع اقتصادی فراوانی نصیب آنان شده است. در این میان کاربران ایرانی نیز، در تقویت صهیونیزم بینالملل، سهم بسزایی دارند. هماینک سرویسهای صهیونیستی گوگل، ویکیپدیا، یاهو، اینستاگرام و شبکه اجتماعی آمریکایی تلگرام، مهمترین نرمافزارهای کاربردی ایرانیان در محیط مجازی است و سیستمعامل اندروید (متعلق به گوگل) و آِ. اُ. اِس (متعلق به اپل) را در هر خانهای میتوان پیدا کرد. درهرصورت ترویج و توسعه خدمات و کالاهای صهیونیستی از یکسو و کاهش تولید داخلی (که خود زمینهای برای کمک به افزایش تولید دشمنان است)، موجبات تأمین منافع مالی صهیونیزم بینالملل شده است.
6-عقبافتادگی اقتصادی
مسلماً دنیای آینده، دنیای علم و فناوری است. عقبافتادگی در این زمینه، خسارتهای بعضاً جبرانناپذیری را در پی خواهد داشت. جا ماندن از غافله علم و فناوری، خصوصاً فناوری اطلاعات و ارتباطات، علاوه بر خسارات فرهنگی، موجبات عقبافتادگی اقتصادی و وابستگی اقتصادی بهنظام اقتصادی صهیونیزم بینالملل خواهد شد.